CookTa

Őszibarack-krémleves I. (befőttből)

2013. augusztus 19. 14:15 - ko123la

Ezt a verziót egy barát mesélte, náluk az étteremben így csinálják. Nem volt rossz, de nem tudom, hogy mivel lehetne egy kicsit ízesebbé tenni. Friss gyümölccsel lehet, hogy finomabb lenne, de ennek a lényege, hogy a lé alapja a befőtt leve. Tudom, hogy most így augusztusban illőbb lenne idénygyümölccsel, de érdekes, hogy az összes idén nyári gyümölcskrémlevesből ez ízlett legjobban a páromnak - nekem a legkevésbé, de hát ez van.

Hozzávalók:
- 1 standard üveg őszibarackbefőtt (mentségemre szolgáljon, hogy ez a nagymamámé volt :-))
- 1,5 dl tejszín (kb. ennyinek becsültem, amit beletettem)
- pici őrölt fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:
Kevés egyszerűbb dolgot csináltam. Turmix, a barack kétharmada, az összes lé, tejszín, összekever, betétnek a maradék barack darabolva, és alaposan lehűteni, ennyi. Cukor most a befőtt édessége miatt nem kellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr195466941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása