CookTa

Aji-müzli házilag

2014. január 10. 22:30 - ko123la

Ezt szoktam kapni ajándékba, mint a magok és egyéb száraz ropogtatnivalók háziura.

DSC_0352_small.jpg

Hozzávalók:
Nyilván egész pontos hozzávaló-listát nem kell írni, majdnem minden hasonló kombináció jó lesz. Most ez volt benne:
- 0,5 kg apró szemű zabpehely
- 0,5 kg méz (annyi kell bele, hogy a zabszemek ne szaladgáljanak szárazon)
- 2 marék szeletelt mandula
- 2 marék egész mandula (~8 dkg)
- 3 marék dióbél (~15 dkg) késsel durvára vágva
- 5 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés:
Egy tálban alaposan összekeverem, amíg mindenki összetapad, aztán a masszát kiterítem sütőpapírral bélelt tepsibe (ez az adag nekünk két nagyba ment bele). 200 fokon légkeveréssel 20-25 perc, attól függően, hogy ki hogy szereti. Én mindenhogy! De sokat kell csinálni, mert a gonosz manók erre is nagyon rájárnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr175751978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása