Vendégségben kaptunk ilyet, és kislányomnak már akkor is annyira ízlett, hogy másnap el kellett kérnünk a receptet, és újra sütni otthon is. Most, hogy szülinapja volt, újra ezt kérte, és kapta. Mellette répatorta volt, hát ez azért sokkal népszerűbb volt az első körben. Mivel azt én csináltam, ezt meg a párom, magamnak azzal mentegettem a helyzetet, hogy persze, a fagyi miatt ugrott inkább erre a sok 9-10 éves vendég. Őszintén, ettől eltekintve is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
- 33 dkg cukor
- 5 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg liszt
- 2 dl olaj
- 6 db alma
- vaj, zsemlemorzsa a kikenéshez
Elkészítés:
Szerencsére ez nem nagy cucc. Egy nagy, ovális jénait kivajaztunk és megmorzsáztunk, az aljára jött a hámozott és szeletekre vágott alma. A hozzávalókból készített tésztával befedtük, és 160 fokon, 45 perc alatt sütöttük készre. Még melegen, vaníliafagyival tálaltuk.