CookTa

Almás süti a'la Eszti

2014. április 06. 15:57 - ko123la

Vendégségben kaptunk ilyet, és kislányomnak már akkor is annyira ízlett, hogy másnap el kellett kérnünk a receptet, és újra sütni otthon is. Most, hogy szülinapja volt, újra ezt kérte, és kapta. Mellette répatorta volt, hát ez azért sokkal népszerűbb volt az első körben. Mivel azt én csináltam, ezt meg a párom, magamnak azzal mentegettem a helyzetet, hogy persze, a fagyi miatt ugrott inkább erre a sok 9-10 éves vendég. Őszintén, ettől eltekintve is nagyon finom volt.

Hozzávalók:
- 33 dkg cukor
- 5 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg liszt
- 2 dl olaj
- 6 db alma
- vaj, zsemlemorzsa a kikenéshez

Elkészítés:
Szerencsére ez nem nagy cucc. Egy nagy, ovális jénait kivajaztunk és megmorzsáztunk, az aljára jött a hámozott és szeletekre vágott alma. A hozzávalókból készített tésztával befedtük, és 160 fokon, 45 perc alatt sütöttük készre. Még melegen, vaníliafagyival tálaltuk.

 

Szólj hozzá!
Címkék: alma Borcsi

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr295963450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása