Ha éppen olyan korszak van, hogy eszek kenyeret, akkor mindig keresem, hogy mivel lehet változatosabbá tenni a szokásos feltétek sorát, ha nem sonkát, szalámit, sajtot eszünk. Korábban már volt egy kísérletem, de a mostani lett igazán finom, ezt most már érdemes megörökíteni. Teljesen újszerű és remek élmény egy téli reggelihez vagy vacsorához elővenni a zsírban eltett húst, ami hideg hűtőben hetekig eláll, és valami zöldséggel feldobva, kenyérre kenve enni. Ezt szó szerint lehet érteni, nemcsak a zsírt, hanem a húst is lehet kenni is, ha valaki nagyon akarja, bár szeletben is mehet, ha óvatosan szedem ki.
Hozzávalók:
- 2 db szűz
- 80 dkg libazsír
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 10-12 szem egész bors
- pár babérlevél
Elkészítés:
Legutóbb körbesütöttem, most semmit nem szórakoztam. Szépen belefektettem a két darab húst egymás mellé egy cseréptálba, amibe pontosan belefértek. Beledobáltam a fűszereket, annyi libazsírt öntöttem rá, hogy a húsból semmi ne lógjon ki, rátettem a fedelét, és 6 órára 110 fokos sütőbe tettem. Ennyi idő alatt tökéletes ízű lesz, állagra a hús meseszerűen puha, miközben a szálas szerkezete érintetlenül megmarad. Amíg meleg, addig érdemes kihalászni a fűszereket, hogy ne később kelljen vele szenvedni. Kihűtés után óvatosan kicsorgattam alóla a hús levét, és mehetett a hűtőbe.