A klasszikus persze csak annyit jelent, hogy nekünk ez volt az eredeti változatunk. Már van fenn a blogon gyümölcstorta, de az egy sima piskóta-alapon van, mert gyorssegélyként kellett összedobnom a lányomnak, és ezt a régi receptünket nem találtam meg. Ahogy ott ígértem is, nyáron előástam, és sütöttem ebből is egy próbát, ahogy lehet látni, akkor még friss idénygyümölcsökkel. Ezzel már megvan itt az alternatíva is, ki lehet mindkét verziót próbálni, és dönteni, hogy ki melyik mellett szavaz.
Hozzávalók:
- 5 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál étolaj
- 2 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- pici csipet só
Elkészítés:
Nincs vele lényegében semmi faxni, simán veszek minden hozzávalót, összekeverem, sütőforma, 180 fokon tűpróbáig sütjük, és ennyi. Rá a (sima bolti) puding, gyümölcs ízlés szerint, de gazdagon. A zseléért meg nincs annyira oda a család, most ki is maradt.