Ahogy a mézes-csilis csirkeszárnyaknál már írtam, jó nagy csapat gyűjt össze, és volt két kisebb versenyző, akiknek nem mertem csípőset adni, ezért ők is kaptak egy verziót, amit részben Jamie receptje ihletett. Ez sem lett rossz, de azért a másik verzióban fog készülni a jövőben.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkeszárny
- só, bors- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál barna cukor
- 0,5 evőkanál almaborecet
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
Elkészítés:
Az előkészítés ugyanúgy, ahogy a másik receptben, a mázat egy nagy tálban összekevertem, és a beleforgatott sózott-borsozott csirkével együtt hagytam a hűtőben egész délelőtt pácolódni. A sütéshez egy tepsibe fektettem, alufóliával szorosan lezárva 55 percig pároltam 190 fokon. Utána fólia le, a maradék pácot egy kis mézzel sűrítve ecsettel rákentem, és maximum grillfokozaton 15 perc alatt sötétpirosra sütöttem.