CookTa

Gyümölcsös-rizses túrótorta

2015. május 19. 10:05 - ko123la

A nagyobbik lányomnak már hetek óta ígértem, hogy csinálok neki valami ilyesmit. Körülnéztem, leginkább ez a recept tetszett meg a nosalty-n. Délután volt kedvem hozzá, és éppen minden hozzávaló is volt, ami ilyen vasárnapi boltínséges időben szerencse. Külön jó, hogy a Lidl-ben elkezdtek mostanában olyan laktózmentes Mizo darabos túrót árulni, ami teljesen megfelel a rendes túrónak, és minden receptben hiányérzet nélkül tudja ugyanazt hozni, mint a normál túró.

dsc_1050_small.jpg

Hozzávalók:

Alap:
- 30 dkg darált keksz
- 17 dkg vaj

Krém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatinfix
- 18 dkg főtt rizs

Borítás:
- 1 narancs
- 1 körte
- 1 kivi
- 2 csomag tortazselé
- 2,5 dl narancslé
- 2,5 dl víz
- 4 evőkanál cukor

dsc_1047_small.jpg

Elkészítés
:
Érdemes a rizzsel kezdeni, és egy kis sós vízben puhára főzni, kihűteni. Az alaphoz a kekszben elmorzsoljuk a vajat, és egy nagyobb tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk. Ez mehet pihenni a hűtőbe. A krémhez a túrót, cukrot, citromot, mascarponét összedolgozzuk, belekeverjük a rizst. A tejszínt felverjük, még a gépben egyenletesen hozzáadagoljuk a zseléfixet, és a kész kemény habot óvatosan beleforgatjuk a túróba. Mehet a tortaalap tetejére, ezt is elsimítjuk, visszatesszük pihenni, amíg elkészül a díszítés a tetejére. Ehhez a tortazselét az instrukciók szerint elkészítjük (én most a narancsos feltét miatt fele víz, fele narancslé folyadékkal csináltam, de nyilván sima vízzel is mehet, és akkor a teljesen átlátszó zselével a torta is jobban mutat). Amíg hűl egy kicsit a sűrűsödésig főzött zselé, addig gyorsan hámozzuk-daraboljuk a gyümölcsöt, kreatív lelkesedés szerint feldíszítjük vele a túrókrémet, végül óvatosan bevonjuk a tetejét a zselével. Végül hűtőben addig pihentetjük, amíg minden megfelelően megdermed, és összeérnek az ízek. Erre érdemes várni, nekem másnap sokkal jobban bejött.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr37364018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása