CookTa

Diós kalács

2013. október 26. 14:58 - ko123la

Ehhez a sütihez rendszeresen visszatérünk az első kísérlet óta, mert olyan egyszerű elkészíteni, és mégis olyan fennséges délutáni csemegét lehet vele az asztalra varázsolni.

20131023_175455_small.jpg

Ugyanaz a tészta receptje, mint az eddigiekben: diós kuglóf, kakaós kalács, vagy mostanában a kókuszos-kakaós kalács:

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 zacskó (7g) szárított élesztő
- 1 zacskó vaníliáscukor
- 2 evőkanál margarin
- 3 evőkanál cukor
- 2 tojás sárgája
- 3,5 dl tej
- 1 csapott kávéskanál só

Most a szokásos adag feléből diósat csináltam, 10 dkg vágott dió és 10 dkg cukor keverékével töltve, félbevágva-fonva, tojással megkenve, cukorral lehintve. 45 perc 175 fokon, abból 25 sütőpapírral takarva, és újra el van varázsolva mindenki.

20131023_175414_small.jpg

2 komment
Címkék: dió kelttészta

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr625600312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

severinus 2014.10.31. 17:26:47

Megsütöttük a kuglóf és a fahéjas változatot! Csuda finom lett, köszi! :)

ko123la 2014.10.31. 20:37:51

Ennek különösen nagyon örülök, látod a blogon, hogy nálunk mekkora kedvenc ez a tészta! Üdv, L.
süti beállítások módosítása