Ehhez a sütihez rendszeresen visszatérünk az első kísérlet óta, mert olyan egyszerű elkészíteni, és mégis olyan fennséges délutáni csemegét lehet vele az asztalra varázsolni.
Ugyanaz a tészta receptje, mint az eddigiekben: diós kuglóf, kakaós kalács, vagy mostanában a kókuszos-kakaós kalács:
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 zacskó (7g) szárított élesztő
- 1 zacskó vaníliáscukor
- 2 evőkanál margarin
- 3 evőkanál cukor
- 2 tojás sárgája
- 3,5 dl tej
- 1 csapott kávéskanál só
Most a szokásos adag feléből diósat csináltam, 10 dkg vágott dió és 10 dkg cukor keverékével töltve, félbevágva-fonva, tojással megkenve, cukorral lehintve. 45 perc 175 fokon, abból 25 sütőpapírral takarva, és újra el van varázsolva mindenki.